.

CHROME EN ÇOK KULLANILAN TARAYICI OLDU

Microsoft’un varsayılan web tarayıcısı Internet Explorer, uzun bir süredir istatistiksel olarak kan kaybediyor. Windows 10 ile beraber kapsamlı bir yenilik geçiren ve Microsoft Edge’e dönüşen tarayıcı tam 21 sonra liderliği en yakın rakibi Google Chrome’a kaptırdı. 


tarayıcı NetMarketShare tarafından yayınlanan istatistiklere göre 1 ay içerisinde yaklaşık %3’lük bir oranda kullanıcı kaybeden Internet Explorer, %40.67’lik oranla ikinci sıraya geriledi. 

Aynı süre içerisinde yaklaşık %3’lük kullanıcıyı bünyesine katan Google Chrome ise %41.72’lik oranla en çok kullanılan masaüstü tarayıcı unvanına sahip oldu. Mozilla Firefox %0.4’lük düşüşle %10.14’lük kullanıcıyı kendisine çekerken, Apple’ın web tarayıcısı Safari %5.08’lik pay ile 4. sırada kendisine yer buldu. 

Listenin son sırasında ise yaklaşık %2’lik pay ile Opera bulunuyor. Öte yandan aynı ankette işletim sistemlerinin kullanım oranlarına da yer verildi. Buna göre %48.79’luk kullanıcı payı ile Windows 7 diğer işletim sistemlerine karşı ezici bir üstünlük kuruyor. 

Windows 7’nin hemen ardından %14.35’lik pay ile Windows 10 geliyor. Windows XP %9.66 ile %10 oranının altına düşerken efsane tarayıcıyı sırasıyla Windows 8.1, Mac OS X 10.11 ve Windows 8 izliyor.scroll
CHROME EN ÇOK KULLANILAN TARAYICI OLDU CHROME EN ÇOK KULLANILAN TARAYICI OLDU Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mayıs 04, 2016 Rating: 5

Style3[OneLeft]

TURKCELL