.

MİCROSOFTTAN ÜRETİCİLERE WİNDOWS 10 BASKISI

Piyasada satışta olan Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemleri ön yüklü dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla vedalaşmaya hazır olun, çünkü çok yakında onları göremeyebilirsiniz. Neden mi? Microsoft, Kasım ayına kadar süre verdi…  

Üreticiler için son gün 31 Ekim! 
ZDNet’in haberine göre, 31 Ekim 2016 tarihinden itibaren Windows 7 ve Windows 8.1 için zaman dolmuş olacak. 1 Kasım itibarıyla ise Microsoft iş ortakları Dell, HP ve Lenovo gibi üreticiler Windows 10 haricinde işletim sistemi barındıran yeni bilgisayar üretimi veya satışı yapamayacaklar. 

Bu arada Microsoft’un aslında 2 yıl fazladan müddet verdiğini de söylemek gerek. Windows 7 ve 8.1 işletim sisteminin sonu gelmiş sayılmaz 

Üreticiler için süre dolmuş olsa da Windows 7 ve Windows 8.1 işletim sistemleri neyse ki destek almaya devam edecek. Buna göre Windows Güncelleme üzerinden Windows 7, 14 Ocak 2020 tarihine kadar ve Windows 8.1 ise 10 Ocak 2023 tarihine kadar güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek. 

Üreticiye yasak, size serbest Dell, HP ve Lenovo gibi şirketler bilgisayarlarına eski sürüm Windows yükleyemeyecek olsa da kurumsal şirketler ve tüketiciler eski ve istedikleri Windows sürümünü kullanmakta özgür. Peki seçenekleriniz neler mi? Mesela piyasada satışı süren ve önceki Windows sürümleri yüklü bir bilgisayar almanız mümkün. 

Ayrıca üretici tarafından Windows 10 Pro ön yüklü gelen bir bilgisayarı sürüm düşürme hakkına da sahipsiniz. Yani istediğiniz takdirde Windows 8.1 Pro veya Windows 7 Professional sürümlerine geçebilirsiniz. 

Tabii bunun için bir kurulum medyası temin etmeli ve de aktivasyonu elle gerçekleştirmelisiniz. Windows için toplu lisans alan kurumsal müşteriler isterlerse seçtikleri Windows sürümleri için özel imajlar kullanabiliyorlar. Ayrıca bu müşteriler için üreticiler destek verebiliyor. 

Yeni bilgisayarların kurulumu için OEM Sistem Oluşturucu medyası bulunan beyaz-kutu PC üreticileri de hala ellerindeki medyalar ile bilgisayar üretip satabilecekler. 

Son olarak Microsoft’un eski Windows sürümleri için medya üretmeyeceğini hatırlatalım. Bu durum içinse kendi medyanızı kendinizin hazırlaması gerekecek.shiftdelete
MİCROSOFTTAN ÜRETİCİLERE WİNDOWS 10 BASKISI MİCROSOFTTAN ÜRETİCİLERE WİNDOWS 10 BASKISI Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Ekim 02, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL