.

TIPA’dan Huawei P10’a En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü

Sinema alanında Oscar Ödülleri’ne eşdeğer gösterilen, fotoğrafçılık ve görüntüleme ödülleri Technical Image Press Association (Teknik Fotoğraf Basın Birliği), kısa adıyla TIPA, 2017’nin en iyi görüntüleme cihazlarını seçti. 

Küba’nın başkenti Havana’da gerçekleştirilen ve aralarında Photo District News, ProfiFoto, Rangefinder, Japonya’nın Camera Journal Press Club ve Çin’in Chinese Photography Magazine yayın organlarının da bulunduğu Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika’dan dünya çapında 27 yayının editörlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu 40 ayrı kategoride TIPA ödülleri sahiplerini buldu. 

En iyi akıllı telefon kamerası ödülü Huawei P10’a verildi. Her yıl verilen TIPA ödülleri ve ödül kategorilerdeki değişim, mobil telefonlardaki teknolojik gelişimleri ve analog görüntüden sayısal görüntüye doğru etkileyici geçişi keskin bir şekilde yansıtıyor. 

Akıllı telefon fotoğrafçılığındaki gelişimyıllar içinde piksel sayısının iyileştirilmesine dayanarak ilerlediyse de,günümüzde kriterler çok değişti.Görüntülenmede çift kamera teknolojisi ile akıllı fotoğrafçılığı yeniden tanımlayan ilk ürünler Huawei P10 ve P10 Plus oldu. 

Huawei P10/P10 Plus’ta 1 adet 1200 mega-piksel renkli lens ve 1 adet 2000 mega-piksel siyah-beyaz lens bulunuyor. Her iki lens de birlikte çalıştığında biri insan gözündeki renge duyarlı koni hücrelerini, diğeri de ışığa duyarlı çomak hücreleri görevini üstleniyor. 

Renkli lens nesnedeki renk bilgisini yakalarken siyah-beyaz lens görüntünün her bir noktasındaki ışık yoğunluğunu hissediyor. Ardından renkli tek kameralardan daha iyi ışık algısı ve daha keskin renk taraması elde etmek için iki kamera tarafından çekilmiş görüntü tek bir görüntü olacak şekilde birleştiriliyor. 

Ek olarak çift kameranın mesafe ölçüm becerisi nedeniyle nesnenin üzerindeki her bir nokta ile akıllı telefon arasındaki mesafe kaydediliyor, geniş diyafram açıklığı ve önce-çek-sonra-netle özellikleri devreye sokulabiliyor.

Tüm bilgilerin elde edilmesi, hesaplanması, bir araya getirilmesi ve kaydedilmesi deklanşöre bastığınız anda gerçekleşiyor ve bu veriyi işlemek özel bir algoritmayı gerektiriyor. 

Depolama çipleri tatmin edici olmaktan çok uzak olması sebebiyle Huawei, fotoğraf çekmeye özel kendi çipi ISP’yikullanıyor. Huawei’nin sadece çift kamera algoritmesi için 100 kişilik bir ekip çalışıyor.

Kameranın kişiselleştirilmesi ve Huawei’nin akıllı telefon fotoğrafçılığına aktardığı insan gücü, büyük bir ArGe yatırımı gerektiriyor.

Huawei, çift kamera teknolojisindeki uzmanlığıyla sektöre global anlamda son bir yıldır liderlik ediyor. Bu bakış açısı ve sektördeki dev adımlar TIPA gibi dünya çapında ödülleri kazanmayı kaçınılmaz hale getiriyor.
TIPA’dan Huawei P10’a En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü TIPA’dan Huawei P10’a  En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mayıs 05, 2017 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL