.

Yılda 4 Milyar Adet Pil Üreten Varta’nın Amacı Karbon Nötr Üretime Ulaşmak

Geçtiğimiz aylarda VARTA Tüketici Pilleri Türkiye, TEMA Vakfı ile bir iş birliği gerçekleştirerek önemli bir kampanyaya imza attı. 
 

‘VARTA ile Atık Pilleriniz Fidana Dönüşsün’ kampanyası kapsamında büyük marketler aracılığı ile atık piller toplanmaya başlandı. Atık pillerini toplama noktalarına getiren tüketiciler, Kırklareli’nde oluşturulacak VARTA Hatıra Ormanı’na katkı sağlamış olacak. 
 


Hem kampanya hakkında hem de VARTA’nın sürdürülebilirlik politikaları hakkında basın mensuplarına bilgiler veren VARTA Tüketici Pilleri Türkiye Genel Müdürü Kerem Acar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
VARTA olarak sürdürülebilirliğe çok önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik faaliyetlerini koordine etmek, uygulamak ve doğrudan yönetim kuruluna raporlamak için özel bir sürdürülebilirlik departmanımız bulunuyor. 
 
Sürdürülebilirlik politikalarımızı, şirketimizin tüm kademelerdeki çalışmalarımıza entegre ettik. Bu doğrultuda VARTA olarak sürdürülebilirlik ile ilgili gelişim hedeflerimizi belirledik. 
 
Bu hedefler; Temiz enerji kullanımı, Sorumlu üretim ve tüketim, İnsan odaklı faaliyetler, Sanayi, yenilik ve altyapı hedefleri ile İklim değişikliğine yönelik çalışmalardan oluşuyor. Bu hedeflerimizi ayrı başlıklar altında detaylandırmak isterim. 
 
YEŞİL ENERJİYE YATIRIM, ELEKTRİK İHTİYACININ %92’Sİ YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN SAĞLANIYOR 
 
Temiz Enerji Kullanımı ve Sorumlu üretim-tüketim: Avrupa’daki tüm üretim tesislerimizde yeşil enerji kullanıyoruz. Fabrikalarımızdaki elektrik ihtiyacının 92%’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyoruz. Yeşil elektrik üretimini artırmak için üretim tesislerine daha fazla güneş paneli yatırımı yapıyoruz. 
 
Faaliyete geçecek yeni fotovoltaik sistemlerimiz ile yenilenebilir enerji üretimimizi arttırmayı ve 2030 yılında sadece Avrupa’da değil tüm üretim tesislerimizdeki enerji ihtiyacımızın tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi hedefliyoruz. 
 
Üretim tesislerimizi çevre yönetim standardı ISO 14001’e göre sertifikalandırdık, su tüketimimizi ve atık üretimimizi bu standarda göre takip ediyoruz. 
 
Atıkları en aza indirmek, üretim süreçlerindeki malzemeleri azaltmak ve yeniden kullanmak için tüm süreçlerimizi optimize ettik. 2022'de, çevresel etkiyi en aza indirmek ve sürdürülebilirlik performansını artırmak konusunda önemli ilerlemeler kaydettik. 
 
2022 yılında toplam 4.648 ton atığın 3000 tonunu geri dönüştürmeyi başardık. Ambalajlarımızı, FSC sertifikalı, %100 geri dönüştürülebilir kartondan ve %95'e kadar geri dönüştürülmüş içerikten üretiyoruz. 
 
Plastik içermeyen ambalajlarımız sayesinde 1000 adet pilde 2 kg plastik tasarrufu ve 4,4kg CO2 emisyonu tasarrufu sağlıyoruz. Hedefimiz, PAS-2060'a göre CO2 nötr üretime ulaşmak. 
 
Daha fazla performans için yenilikçi ve birinci sınıf malzemeler kullanılarak tüm ürün kategorilerinde ürünlerimizin performansları geliştirildi, ürünlerimiz daha uzun süre kullanılmaları sayesinde daha sürdürülebilir hale geldi. 
 
Yeni malzemelere ek olarak, artık her alkalin pil ve şarj edilebilir pil ambalajında, bir pil çıkartıldıktan sonra ambalajın tekrar kapatılabilmesine olanak, tanıyan akıllı açma/kapama mekanizması bulunuyor. 
 
Aynı zamanda ömrünü tamamlayan pillerin, geri dönüşüme gidene kadar orijinal ambalajının içinde saklanması da bir kolaylık olarak tüketiciye sunuluyor. 
 
İNSANA YATIRIM, ÇALIŞANA SAYGI 
VARTA’ da çalışanlar, şirketin başarısının temelinde yer alır. VARTA olarak, çalışanlarımızın koşullarını iyileştirmeyi ve kendilerini daha da geliştirmeleri için desteklemeyi hedef olarak benimseriz. 
 
İnsan haklarına saygı, kurumsal sorumluluğumuzun önemli bir parçasıdır. VARTA eşit haklar, eşit fırsatlar ve hoşgörüyü savunur. Uyumlu bir iş birliği içinde bu değerleri destekler. 
 
 %100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR AMBALAJLAR 
Sanayi, yenilik ve altyapı: Üretim tesislerimizde kullandığımız çevre dostu paketleme kapasitesine sahip makinelerimiz sayesinde uzun vadeli sürdürülebilir üretim stratejimizi ortaya koyuyoruz. 
 
Ambalajlarımızı %100 geri dönüştürülebilir FSC sertifikalı kartondan ve pillerimizi %95’e kadar geri dönüştürülmüş malzemeden üretiyoruz. 
 
Yeni ambalaj konseptimizle düğme pil ambalajlarımızın çocuk güvenliğini iyileştirdik. Çevre dostu ambalajlara yaptığımız yatırımlar sürecek ve önümüzdeki yıllarda plastik tüketimini minumum seviyelere çekeceğiz. 
 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ POTANSİYEL RİSKLER VE FIRSATLAR SÜREKLİ TAKİP EDİLİYOR
İklim Eylemi: VARTA, kurumsal yönetim sistemini iklim değişikliği yönetim sistemine entegre ederek iklim değişikliğiyle ilgili riskleri ele almaktadır. 
 
Bir pil üreticisi olarak VARTA’ nın daha sürdürülebilir ürünler yaratma vizyonu düşük karbona geçiş için hayati öneme sahiptir. VARTA bu hedefe ulaşmak için, teknoloji ve ar-ge yatırımlarını arttırıyor. 
 
ATIK PİLLER ORMANA DÖNÜŞÜYOR 
VARTA olarak ülkemizde 24 yıldır faaliyet gösterdiklerini ifade eden Kerem ACAR, TEMA VAKFI ile yaptıkları iş birliğini anlattı. 
 
Türkiye’de atık pillerin toplanma oranının oldukça düşük olduğunu ifade eden Acar, tüketici için farkındalık yaratarak bu oranın yükselmesini amaçladıklarından bahsetti. Acar, TEMA ile iş birliklerine yönelik açıklamalarına şöyle devam etti. 
 
‘Ülkemiz topraklarını tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadeleyi misyon edinen TEMA Vakfı ile atık pil toplama projemizde partnerlik yapıyoruz. TEMA Vakfının amaçları ile VARTA olarak sürdürülebilirlik alanında yaptığımız çalışmalar doğaya saygı temelinde birleşiyor.  
 
BAŞLANGIÇ HEDEFİMİZ: 5 TON ATIK PİL, 10.000 FİDAN!  
 
Sürdürülebilirlik kapsamında verimlilik ve temiz enerji kullanımının önemi kadar havada bulunan karbonun da temizlenmesi gerekiyor. Ağaçlar, doğanın bunun için sunduğu muhteşem bir çözüm. TEMA VAKFI iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz ‘VARTA ile Atık Pilleriniz Fidan’a Dönüşsün’ kampanyasının bizce iki ayrı önemi var. 
 
Birincisi ağaçlandırma ile atmosferden daha fazla karbon temizlenmesine katkıda bulunmak ikincisi ise tüketiciyi atık pillerin toplanması yönünde bilinçlendirerek, farkındalık yaratmak. Türkiye genelinde süpermarketlere yerleştirdiğimiz atık pil üniteleri ile atık piller VARTA Hatıra Ormanı’na dönüşecek. 
 
Bu kampanyaya TEMA Vakfı ve VARTA Türkiye öncülük ediyor ancak oluşacak orman, atık pil ünitelerine pillerini atan tüketicilerimizin katkısıyla yeşerecek. Yani en önemli rol ve bu ormanın oluşmasındaki en büyük katkı tüketicilerimize ait olacak. 
 
VARTA Hakkında: 
135 yıldır ‘’Alman Malı’’ kalitesini temsil eden VARTA, tecrübesi ile yaşamın enerji ihtiyacını karşılamak için çalışıyor. Her ebattaki pil, şarj edilebilir pil, taşınabilir şarj cihazları ve fenerlerden oluşan ürünleri ile bir dünya markası olan VARTA, üretim tesislerinde yılda 4 milyar adet pil üretiyor. 
 
Avrupa’da pazar lideri olan VARTA’nın Avrupa’da 4, Endonezya’da ise bir üretim tesisi bulunuyor. Tüm dünyada 4500 çalışanı olan markanın 120'den fazla ülkede faaliyetleri var.
Yılda 4 Milyar Adet Pil Üreten Varta’nın Amacı Karbon Nötr Üretime Ulaşmak Yılda 4 Milyar Adet Pil Üreten Varta’nın Amacı Karbon Nötr Üretime Ulaşmak Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mayıs 25, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok

Style3[OneLeft]

TURKCELL