.

YENİ GOOGLE ÖDEME YÖNTEMİ HANDS FREE

Günümüzde, her ne kadar ülkemizde aktif olmasa da mobil ödeme sistemleri popülaritesini artırmaya devam ediyor. 

Apple Pay, Samsung Pay, Android Pay ve LG tarafından gelen mobil ödeme yöntemlerine son olarak Google, farklı bir şekilde dahil olmuş oldu. 

Apple, iPhone 7 için Samsung'dan Vazgeçiyor İsminden de çıkarım yapılabileceği üzere Google Hands Free mobil ödeme sistemi, bilinen mobil ödeme sistemlerine nazaran cep telefonunu elinizde tutmanıza gerek duymuyor. 

Akıllarda oluşan soru işaretlerine cevap vermek gerekirse Google Hands Free, ödeme sistemi olan mağazalarda cep telefonunu cebinizden veya çantanızdan çıkarmadan, kasanın yanında ödeme yapmanızı mümkün hale getiriyor. 

Android 4.2 işletim sistemi ve sonrası ve iPhone 4s sonrası cihazlarda kullanılabilen bir uygulama ise çalışan Google Hands Free, Bluetooth LE sistemini kullanarak kasa ile iletişim kuruyor. 

 Google Hands Free uygulamasını indiren kullanıcılar, kendilerine bir profil oluşturuyor ve kredi kartı ya da banka kartını ekliyor. Ödeme sırasında ise kasiyer, mobil uygulamadaki profil fotoğraflarınızı ve isim baş harflerini görerek, sizin hesap sahibinizi olduğunuzu anlayarak ödemenizi onaylıyor. 

Şu an için sadece Amerika San Francisco'nun South Bay bölgesindeki McDonalds ve PapaJohn's restoranlarında kullanılabilen Google Hands Free, pilot çalışmaların başarılı olması halinde sistemi geliştirerek farklı bölgelere de yayacak. Google Hands Free geliştirmeleri arasında ise, anlaşmalı mağazalara yerleştirecek bir kameranın sizi doğrudan tanıyarak ödemenizi onaylatabilecek bir sistem de bulunuyor. 

Ancak bu kamera sistemi ile ilgili daha şimdiden çok ciddi tartışmalar gelmiş oldu. Zira özel hayatın gizliliği konusunda sorun oluşturabilecek bu sisteme Google, kamera kayıtlarının uzun süre kaydedilmeyeceği cevabını veriyor.shifrdelete
YENİ GOOGLE ÖDEME YÖNTEMİ HANDS FREE YENİ GOOGLE ÖDEME YÖNTEMİ HANDS FREE Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mart 03, 2016 Rating: 5

Style3[OneLeft]

TURKCELL