.

QUALCOMM, BAĞLANTILI ARAÇ REFERANS PLATFORMU’NU DUYURDU

Yeni platform ile 3G/4G LTE, GNSS, Wi-Fi®, DSRC ve Bluetooth® gibi kablosuz teknolojiler ile Cellular V2X ve 5G desteği araçlara oldukça kolay bir şekilde entegre edilebiliyor. 


Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün yaptığı açıklamada iştiraki Qualcomm Technologies’in yeni nesil bağlantılı araçlarda gelişmiş ve kompleks bağlanırlık dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Qualcomm® Connected Car Reference Platform’unu (Qualcomm® Bağlantılı Araç Referans Platformu) geliştirdiğini duyurdu. 

20’yi aşkın otomobil üreticisi için şu ana kadar 340 milyondan fazla yonga sevkiyatı yaparak bağlantılı otomotiv alanında liderlik yapan Qualcomm Technologies; 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth ve araçtan her şeye (V2X) iletişimler içerisinde kullanılan son teknolojilerin, otomotiv sektöründeki kullanım hızını artırmak amacıyla bu ürünü geliştirdi. 

Geliştirilen platform ile aynı zamanda kablosuz koekzistans (wireless coexistence) gibi sorunların çözümü ve araç içi donanım mimarilerinin desteklenmesi de amaçlanıyor. Bağlantılı Araç Referans Platformu, Qualcomm Technologies’in geniş otomotiv ürün ve teknoloji portföyü üzerine inşa edildi. Bu portföy içerisinde yer alan teknolojiler ise şunlar: 

Qualcomm® Snapdragon™ X12 ve X5 LTE modemler, dört-kümeli Global Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) ve 2D/3D Konum Tahmini (DR) lokasyon çözümleri, Qualcomm® VIVE™ Wi-Fi® teknoloji, V2X için Tahsisli Kısa Mesafeli İletişim (DSRC), Bluetooth®, Bluetooth® Düşük Enerji ve Qualcomm® tuneX™ yongaları ile çalışan yazılım tanımlı radyo kullanan dijital ve analog radyo alıcı desteği gibi yayın özellikleri. 

Bunlara ek olarak platformda, Otomotiv Ses Veri Yolu (A2B) kullanan Gigabit (OABR) Ethernet ve Kontrolör Alan Ağı (CAN) arayüzleri gibi araç içi ağ teknolojileri de bulunuyor. Bağlantılı Araç Referans Platformu’nun sunduğu faydalar ise şu şekilde: 

• Ölçeklenebilirlik: Kablosuz iletişimi kullanan yazılım güncellemeleri ve analizleri gibi araç desteği için kritik öneme sahip temel telematik birimden (TCU), çoklu elektronik kontrol birimlerini (ECU) bağlayan oldukça yüksek şekilde entegre edilmiş kablosuz ağ geçidine kadar ölçeklenebilir ortak framework. 
• Gelecekteki değişikliklerden etkilenmez: Araçların bağlantı donanımları ve yazılımlarının kullanım süreci boyunca güncellenmesi sağlanarak otomobil üreticilerinin DSRC’ten hibrit/hücresel V2X’e ve 4G LTE’den 5G’ye geçişi mümkün hale getiriliyor. 
 • Kablosuz koekzistans: Aynı spektrum frekanslarını kullanan Wi-Fi, Bluetooth ve Bluetooth Düşük Enerji gibi çoklu kablosuz teknolojilerin eş zamanlı çalışması yönetilir. 
 • OEM ve üçüncü-parti uygulama desteği: 

Özel uygulamaların geliştirilmesi ve çalıştırılabilmesi için güvenli bir framework sunulur. Bağlantılı Araç Referans Platformu, otomobil üreticilerinin ve tedarikçilerinin Qualcomm Technologies’in yol haritası temel alarak geliştirilmiş modül ve çözümlerini kullanan bağlantı tasarımlarını; keşfetmelerini, prototiplerini yapmalarını ve pazara sunmalarını mümkün kılar. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Technologies Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nakul Duggal, “Bağlantılı Araç Referans Platformu ile Qualcomm Technologies; otomobil üreticileri, modül OEM müşterileri ve geliştiriciler için ölçeklenebilirliği, modülerliği ve güvenliği öne çıkararak araç içerisinde modern çoklu kablosuz teknolojileri yönetmelerini ve entegre etmelerini sağlayacak bir platform geliştirdi. 

Gelecek araç tasarımları için sınıfının en iyi gelişmiş bağlantı çözümleri ve hizmetlerini hayata geçirmeye yardımcı olacak bu platformu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Qualcomm Bağlantılı Araç Referans Platformu’nun 2016 yılının sonunda kullanıma sunulması bekleniyor. 

Qualcomm Technologies; Movimento şirketinin sunduğu OTE güncellemeleri, Savari şirketinin sunduğu V2X iletişimleri ve Hortonworks’un sağladığı analizler ile birlikte çalışan uygulama demoları ile birlikte Bağlantılı Araç Referans Platformu’nu 9 Haziran’a kadar sürecek TU-Automotive Detroit Konferansı’nda #C69 nolu standında sergiliyor.
QUALCOMM, BAĞLANTILI ARAÇ REFERANS PLATFORMU’NU DUYURDU QUALCOMM, BAĞLANTILI ARAÇ REFERANS PLATFORMU’NU DUYURDU Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Haziran 09, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL