.

OSRAM, TEKNOLOJİ DÜNYASINDA YANKI UYANDIRAN BİR IT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ!

Aydınlatma Teknolojileri sektöründeki ayrılma süreci “big bang” niteliğindeki oldukça başarılı bir Bilgi Teknolojileri(IT) projesiyle tamamlandı. 

“Artık Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz!” Olaf Berlien, CEO, Osram “320’den fazla sistemi her şey işler durumdayken ayırdık.” Kian Mossanen, CIO, Osram “Bu, bir mega dönüşüm projesiydi.” 

Yasser Eissa, Genel Müdür Yardımcısı, IBM Cloud “Bu dünya çapında bir başarıdır.” - Alexander Rombach, Ulaştırma Direktörü, SAP Osram, Alman tarihinde ilk defa bu kadar iddialı bir IT projesini hayata geçirdi. 

Osram’ın IT sistemleri ve bağımsız olarak yeniden yapılandırılmış olan lamba tarafı LEDVANCE’ın sistemleri “big bang” etkisi yaratacak bir başarıyla ve projenin oldukça yoğun olan son haftasında tamamiyle ayrıldı. Bu da LEDVANCE yapılanmasının ne kadar başarılı bir şekilde tamamlandığını gösteriyor. 

Osram CEOsu Olaf Berlien bu başarıyı “Dünyanın en kompleks IT projesiyle yapabileceklerimizi tüm dünyaya gösterdik ve artık Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Projenin devamındaki yüksek teknoloji sağlayıcı olma yolculuğumuz içinse tamamen donanımlı durumdayız.” Sözleriyle ifade etti. 

Osram 2016’nın ikinci yarısı itibariyle genel aydınlatma lambalarını Ledvance adını verdiği bağımsız bir şirket olarak konumlandırdı ve şu an 33.000 Osram çalışanının 9000’i bu firma için çalışıyor.

 Osram CIOsu Kian Mossanen “Tüm ülkelerde aynı anda ve sistemler işler şekildeyken, insan kaynakları, satın alma siparişleri, siparişler, muhasebe, finans, logistic, üretim sistemleri ve websitelerini de içeren 320’den fazla sistemi ayırdık. 

Osram ve Ledvance’in tüm IT süreçleri ayrılmış durumda. Aylarca süren hazırlık çalışmaları ile, sistemler ve arayüzler yalnızca beş gün içerisinde tamamiyle ayırdık” ifadesiyle süreci anlattı. Mossanen ayrıca “Projede 350 kişi içeriden ve 120 kişi de dışarıdan projeye dahil oldu. 

Transfer edilen 267 terabaytlık data her biri 30 ciltlik 64.000 ansiklopedi kapasitesindedir. Bu kadar çok cildi bir yanyana koyduğunuzda Münih’ten Bremen’e kadar uzanır. Bu süreçte her şeyin olması gerektiği şekilde gittiğinden emin olmamızı sağlayan çok güçlü partnerlerle çalıştık.” İfadelerini sözlerine ekledi. 

Bu yeni yapılanma sürecinde büyük rol oynayan partnerlerden biri olan SAP’nin Ulaştırma Direktörü Alexander Rombach ise “Osram’ın bu iş kolları, tüm dünyada aynı anda, tamamen mantıksal ve sistemsel bir perspektifle birbirinden ayrıldı ve sistemler eş zamanlı olarak Cloud’a transfer edildi.

 Tüm bunlar yalnızca 12 ay gibi oldukça kısa bir süre içinde gerçekleşti, bu dünya çapında kazanılmış bir başarıdır. “ diyerek sürecin önemini özetledi.

 "Osram özellikle yüksek teknolojili sektörlerde çalışan küresel şirketlerde, ana sistem sağlayıcı olarak cloud sisteminin nasıl kullanılabileceğinin çok güçlü bir örneği olmuştur." diyen IBM Cloud Başkan Yardımcısı Yaser Eissa, bu sürecin mega bir dönüşüm projesi olduğunu ve bu projenin Cloud sistemlerinin kullanımının arttırılmasında büyük bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.
OSRAM, TEKNOLOJİ DÜNYASINDA YANKI UYANDIRAN BİR IT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ! OSRAM, TEKNOLOJİ DÜNYASINDA YANKI UYANDIRAN BİR IT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ! Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Ağustos 09, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL