.

XİAOMİ Mİ 5 EXTREME İLE TANIŞIN

Xiaomi’nin amiral gemi modeli Mi 5, farklı versiyonlar ile karşımıza gelmeye devam ediyor. Firma şimdi de hızları arttırılmış bir 3GB RAM versiyonunu piyasaya sürüyor. 

Mi Note serisi yeni amiral gemi modellerini tanıtmaya hazırlanan Çinli üretici Xiaomi, mevcut amiral gemi modeli Mi 5 için yeni versiyonlar tanıtmaya devam ediyor. 

Xiaomi Mi 5 Extreme adında yeni bir versiyon perakendecilerde görünmeye başladı. Xiaomi Mi 5 Extreme versiyonu aslında 3GB LPDDR4 RAM/64GB depolama kapasiteli orijinal versiyonun üzerinde yükseliyor. Fark olarak işlemci, grafik birimi ve RAM frekans hızlarının arttırıldığını görüyoruz. 

Orijinal versiyondaki Kryo çekirdekleri 1.8GHz’den 2.15GHz seviyesine çıkıyor. Adreno 530 grafik birimi de 510MHz’den 624MHz’e yükseliyor. LPDDR4 RAM frekansı ise 1333MHz’den 1866MHz’e çıkartılmış. 

Yani yonga seti tarafında yüzde 20, RAM tarafında yüzde 40 civarında bir performans artışı söz konusu. Piyasanın en güçlü modellerinden birisi haline gelen Xiaomi Mi 5 Extreme, batarya konusunda ise herhangi bir değişiklik sunmuyor. 

3000mAh kapasiteli batarya performans artışını karşılamak zorunda ve bu da kullanım sürelerini ciddi oranda aşağı çekecektir. Modelin fiyatı 300$ civarında. Siyah renkli versiyonu ise 306$ olarak belirlenmiş.donanimhaber
XİAOMİ Mİ 5 EXTREME İLE TANIŞIN XİAOMİ Mİ 5 EXTREME İLE TANIŞIN Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Eylül 10, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL