.

AMAZON TÜRKİYE ALMANYAYA YÖNLENDİRİLDİ

Ebay ile beraber dünyanın en büyük elektronik alışveriş platformu olan Amazon, Türkiye operasyonunda değişikliğe gidiyor. 

Henüz resmi açıklanan bir gelişme olmasa da, Türk kullanıcıların giriş yaptığı amazon.com.tr, doğrudan Amazon Almanya sayfasına yönlendiriliyor. 

Yani amazon.com.tr girişi yapan kullanıcılar, direkt olarak amazon.de adresine yönlendiriliyor. Amazon, Türkiye'ye kargo ücretlerini kaldırdı 25 Kasım tarihi, Black Friday olarak bilinir. Black Friday, bir yılda görebileceğiniz en büyük indirim diyebiliriz. 

100 liraya alabileceğiniz bir ürünü, 20 liraya bile bulabileceğiniz bir indirim. Amazon.de üzerinden Türk kullanıcıları doğrudan ücretsiz kargo hizmetiyle alışveriş yapabilecekler. 

Ayrıca Amazon'da bulunan vergiyi site üzerinden ödeme özelliği de devam ediyor. Yenilik kalıcı olacak Black Friday için düşünülen değişiklik, duyumlara göre kalıcı olacak. Yani Kasım ayından sonra da amazon.com.tr domaini direkt olarak amazon.de adresine yönlendirilecek. 

Kargonun Amazon tarafından sineye çekilmesi durumunun da devam etme ihtimali oldukça yüksek. Ülkemizdeki alışveriş platformları sıkıntı yaşayabilirler Amazon'dan çok uygun fiyatlara, hem de kargo ücreti vermeden Almanya üzerinden alışveriş yapabilecek olan kullanıcılar, tercihlerini bu yöne kaydırabilirler. 

Doğal olarak bu gelişme de Türkiye'deki e-ticaret sektörüne darbe indirebilir. Amazon ne istiyor? Örneğin Amazon'un Fransa sitesine girdiğinizde, Almanya sitesine yönlendirme yapmıyor. Yani Avrupa'nın büyük ülkelerinde, Almanya sayfasına yönlendirme bulunmuyor. 

Amazon'un Türkiye operasyonlarını Almanya üzerinden yürütme kararı alınmış da olabilir, Amazon Avrupa operasyonunu yavaş yavaş Almanya üzerinden yürütmek de istiyor olabilir. Özellikle ülkemizde son aylarda yaşanan siyasi gelişmeler ve batı ülkeleriyle yaşadığımız inişli çıkışlı ilişkiler, bu hamleyi tetiklemiş olabilir. shiftdelete
AMAZON TÜRKİYE ALMANYAYA YÖNLENDİRİLDİ AMAZON TÜRKİYE ALMANYAYA YÖNLENDİRİLDİ Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Kasım 08, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL