.

HUAWEİ MATE 9 VE MATE 9 PORSCHE DESİGN TANITILDI

Çinli akıllı telefon devi Huawei’nin beklenilen yeni akıllı telefonu Mate 9 resmi olarak tanıtıldı. 

Mate 9 tanıtımında ayrıca Pro adıyla gelmesi beklenilen cihaz Huawei Mate 9 Porsche Design adı ile karşımıza çıktı. 

 Bu özel sürüm eğer ülkemizde satışa sunulursa Huawei’nin nasıl bir fiyat belirleyeceği gerçekten merak konusu. Huawei P9 ve P Plus’ı geliştirirken Leica ile işbirliği yaparak bir anda ismini tüm dünyaya duyurdu. 

Çinli akıllı telefon üreticisi büyük beğeni toplayan P9 serisinin ardından gerçek manada dev ekranlı bir akıllı telefon için kollarını sıvadı ve Mate serisinin en güncel sürümü olan Mate 9’u sonunda resmi olarak tanıttı. 

Tanıtımına kadar hakkında bir çok iddia ve dedikodu bulunan cihaz bugüne kadar Pro sürümü olacağı belirtilen modeli ile de dikkatleri çekti. 

Daha önce Blackberry ile karşımıza çıkan Porsche Design bu kez Huawei Mate 9’da bize kendini gösterdi. Standart sürüm olan Mate 9’un özelliklerine bakacak olursak ilk dikkatimizi çeken 5.9 inçlik dev ekran oldu. 

Bu ekran FullHD çözünürlüğe sahip. 2.5D kavisli ekranı bulunan cihazın kalınlığı 7.5mm ve ağırlığı ise 169 gram. Kirin 960 işlemciden güç alan cihazın dikkat çeken bir diğer yönü Leica imzalı çift arka kamerası. 

20MP ve 12MP çözünürlüklere sahip F2.2 diyafram açıklığı bulunan bu kameralar oldukça başarılı sonuçlar vadediyor. Hybrid yakınlaştırma özelliği bulunan yeni kamera görüntüye yakınlaştırma yapılırken minimum görüntü kaybı sağlıyor. 

Cihazın ön tarafında ise 8MP çözünürlüğünde F1.8 diyafram açıklığına sahip selfie kamerası yer alıyor. 4GB RAM ve 64GB hafıza seçeneği ile karşımıza çıkan cihazın bataryası ise hızlı şarj desteğine sahip ve tam 4000mAh! 

USB Type-C girişi bulunan cihaz 5A hızlı şarj desteğine sahip. Android 7.0 Nougat ve EMUI 5.0 ile gelen Mate 9’un 6 farklı renk seçeneği mevcut. 

Uzay Grisi- Ayışığı (Gümüş)- Şampanya Sarısı- Kahverengi-Siyah-Seramik Beyazı renk seçenekleri kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Cihazın Avrupa fiyatı ise 699€ olarak belirlenmiş.Scroll
HUAWEİ MATE 9 VE MATE 9 PORSCHE DESİGN TANITILDI HUAWEİ MATE 9 VE MATE 9 PORSCHE DESİGN TANITILDI Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Kasım 05, 2016 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL