.

Anneler için en kıymetli hediye ‘onu özel hissettirmek’

Mastercard’ınTürkiye dahil 17 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği hediye ve alışveriş alışkanlıklarını araştıran anketine göre anneler, bu özel günde kendilerine hediye verilmesinden mutlu oluyorlar. 

Ancak bu hediyelerin onlar için anlam ifade eden, kendilerine özel bir hediye olmasını önemsiyorlar. 

Diğer özel günlerdeki eğilimleri de ortaya koyan anket, ayrıca kadınların hediyelerini önceden hazır ettiğini, erkeklerin ise son dakikacı olduğunu da gösteriyor. 

Mastercard’ın, Avrupa genelinde 15 bin kişiye gerçekleştirdiği ve hediye alışkanlıklarını araştıran anket, önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Anneler Günü’ne yönelik alışveriş alışkanlıkları konusunda çarpıcı sonuçları ortaya koyarken bir diğer araştırması olan ve bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Dijital Ödemeler Araştırması ise alışverişlerde nakit kullanımının azaldığını, mobil ödeme, yapay zeka gibi daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli dijital ödeme yöntemlerinin giderek daha fazla tercih edildiğini ortaya koyuyor.  

Türkiye’nin yarısı Anneler Günü’nü kutluyor 
Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin sadece yarısı Anneler Günü’nü kutlarken, annelerin üçte ikisi özel günlerde çocuklarından hediye bekliyor, hediye aldığında ise tarifsiz bir şekilde mutlu oluyor. 

Her beş anneden biri, verilecek hediyenin anlamlı olmasını yani kendisine özel alınmış, ihtiyaçlarını karşılayan bir şey olmasını ve sürpriz bir şekilde verilmesini önemsiyor. Bu sebeple annesine hediye alacaklar, mağaza mağaza dolaşıp, annelerini özel hissettirecek o değerli hediyeyi arıyorlar. 

Annesine online hediye alanların sayısı az olsa daMastercard tarafından bu yıl beşincisi yapılan “Dijital Ödemeler” araştırmasında, genel alışverişlerde akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden yapılan ödemelerdeki artış dikkati çekiyor. Araştırma sonuçlarına göre yeni teknolojileri kullanan tüketiciler, daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli uygulamalara doğru kayıyor.  

Kadınlar planlı, erkekler son dakikacı 
Üç kadından ikisi o özel tarih gelmeden en az bir hafta önce hediyesini hazır ederken, erkeklerin üçte biri hediye alımını bir gün önce gerçekleştiriyor, büyük çoğunluğu ise daha da rahat davranarak son dakikaya bırakıyor. 

 Erkekler kendileri için daha çok para harcıyorlar Anketin“Küçük Mutluluklar Endeksi”ne göre, katılımcıların %40’ından fazlası kendilerini şımartmak için alışveriş yaptığını belirtiyor. 

Genel inanışın aksine, anket erkeklerin kendini şımartmak için kadınlardan daha çok harcama yaptığını ortaya koyuyor. Kendisi için 350 TL üzerinde harcama yapanların oranı erkeklerde beşte birken, kadınlarda bu oran onda bir.  

Türkler mutlu olmak için alışveriş yapıyor 
17 Avrupa ülkesi arasındamutlu olmak için alışveriş yapmayı en çok tercih eden millet Türkler. Üç Türk’ten ikisi mutlu olmak için alışveriş yaptığını belirtiyor. 

Bu oran Türk erkekleri özelinde daha da yükseliyor, her iki Türk erkeğinden biri, kendisi için para harcamaktan zevk aldığını söylüyor.

Anket ayrıca Türkiye’de her üç kişiden birinin ayda en az bir kez mutlu olmak için alışveriş yaptığını gösteriyor. Erkekler kendileri için bir seferde yüksek meblağlar harcamalarına rağmen altı ayda bire varan seyreklikte alışveriş yapıyorlar. 

Kadınlar ise haftada birden fazla alışveriş yaptığını itiraf ediyor. Türk erkeklerinin yarısı kendileri için 60-300 lira arası harcama yapmaya ihtiyaç duyarken, kadınların yarısı 30-150 lira arası bir harcamayla yetinebiliyor. 

On kadından yedisi kendisi için en çok kıyafet ve ayakkabı alırken on kadından beşi bunlara ek olarak kozmetik aldığını belirtiyor. Her beş kadından ikisi ise çikolatayla mutlu olabiliyor. Erkekler en çok dışarıda yemek yemek, sinema, konser ya da spor etkinliklerine katılmak için para harcıyor.  

Türkler için en önemli alışveriş gerekçesi kutlama ve kendini mutlu etmek 
Küçük Mutluluklar Anketi ayrıca Türklerin %60’ının mutlu hissetmek ya da kutlama yapmak amacıyla alışveriş yaptığını ortaya koyuyor. Başkasına hediye alırken, kendisi için de bir şeyler alanların oranı az olsa da, her on Türk’ten biri böyle bir alışveriş sonrası suçluluk duyduğunu belirtiyor. Yine ezber bozar bir şekilde, araştırma pişmanlık duyan kadınların pişmanlık duyan erkeklerin iki katı olduğunu gösteriyor.
Anneler için en kıymetli hediye ‘onu özel hissettirmek’ Anneler için en kıymetli hediye ‘onu özel hissettirmek’ Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mayıs 11, 2017 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL