.

TURKCELL T40‘I KULLANMAK ARTIK ÇOK KOLAY

Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonu Turkcell T40, yeni arayüzü sayesinde artık çok daha kolay şekilde, herkes tarafından kullanılabiliyor. 

Arama, SMS gönderme, klavye, uygulamalar ve acil aramalar için özel olarak tasarlanan kolay kullanım arayüzü, Turkcell T40’ı kullanımı çok kolay bir akıllı telefon haline getiriyor. Kolay kullanımlı Turkcell T40, akıllı telefonları kullanmayı zor bulan ve alışamayan kişilerin son teknolojiyi rahatlıkla kullanmalarını sağlıyor. 

 İlk kez bir akıllı telefon kullanacak olan ya da akıllı telefonlara alışmakta zorlanan kişiler, kolay ekran tasarımı, büyük sanal butonlar, büyük yazı karakteri, tek tuşla acil arama, sesli tuş, acil durum kontağı, telefonu salla ana ekrana dön gibi özellikler sayesinde yeni Turkcell T40 ile rahat edebiliyor. 

Standart Turkcell T40 gibi kolay kullanımlı T40 da peşin olarak 499 TL’ye satın alınabiliyor. Cihazı kontratlı olarak almak isteyenler için tarifeye ek 9 TL’den başlayan seçenekler var. 

 KOLAY KULLANIMLI TURKCELL T40'IN TEMEL ÖZELLİKLERİ 

ARAMA 
Arama ve rehber ekranları T40 için özel olarak tasarlandı. Numara çevir ekranında tuşlama yapılırken basılan rakamlar sesli olarak okunuyor. 

Son aramalar listesindeki tüm bildirimler büyük olarak listelendi ve ara, geri ara tuşları eklendi. SMS Kolay Kullanım modunda SMS ekranları da T40 SMS ekranlarından farklı tasarlandı. SMS menüsü içerisinde gelen mesajlar listesindeyken ya da tek bir mesaj seçilmişken ses açma tuşlarıyla yazı boyutu büyültülüp, ses kısma tuşuyla küçültülebiliyor. 

ACİL ARAMA 
Kolay kullanım ana ekranında bulunan Acil butonuna tıklandığında ‘Acil Numaralar’ menüsü açılıyor. Polis, İtfaiye, Hızır Acil Servis ve Jandarma tek tuşla aranabiliyor. Rehber içerisindeki kontaklardan biri ‘Acil Durum Kontağı’ olarak ayarladığında en alttaki kutuda gösteriliyor. Eczane ve hastaneler menüsüne tıklandığında ise en yakındaki eczane ve hastaneler, telefon numaraları ve adres bilgileriyle birlikte listeleniyor. 

KLAVYE 
Kolay Kullanım’a özel iki klavye bulunuyor. Kolay Kullanım seçildiğinde, geleneksel tuşlu telefonlarda bulunan klavye gibi çalışan ve büyük tuşlu Nümerik Klavye ile Q klavye alternatifleri bulunuyor. 

UYGULAMALAR 
Turkcell T40 içerisinde bulunan tüm uygulamalara ana ekrandaki ygulamalar butonuna basarak ulaşılabiliyor. Bu menü içerisinde yer alan uygulamalar, standart kulanım içerisinde yer alan uygulamalar ile aynı. 

 Kullanım kolaylığı sağlaması için ilk beş uygulama internet, Facebook, hesabım, el feneri ve kullanımı değiştir uygulamaları olarak sabitlendi. Geri kalan tüm uygulamalar alfabetik sıralanıyor. Kullanıcı sık kullandığı uygulamalara ‘sık kullanılanlar’ menüsüne basarak ulaşabiliyor. Uygulamalar menüsünden seçilen tüm uygulamalar içerisindeyken telefon sağa-sola sallandığında kolay kullanım ana ekranına dönülüyor. 

 KOLAY KULLANIM NASIL SEÇİLİYOR? 
Kolay kullanım destekleyen Turkcell T40’ların kutularının üzerinde ‘kolay kullanımı destekler’ ibaresi bulunuyor. Bu etiketin bulunduğu telefonlar ilk açıldığında ‘kullanım seçimi’ ekranı gösteriliyor. 

Kullanıcı ‘kolay’ seçimini tıkladığında ana ekran örneği görüntüleniyor. Mevcut T40’lar için ise bu yazılım güncellemesi teknik servislerde yapılabiliyor. Dileyenler kolay kullanım arayüzü yerine normal arayüzü de kullanabilirler.akşam
TURKCELL T40‘I KULLANMAK ARTIK ÇOK KOLAY TURKCELL T40‘I KULLANMAK ARTIK ÇOK KOLAY Reviewed by elektronikurunler@gmail.com on Mayıs 23, 2014 Rating: 5


Style3[OneLeft]

TURKCELL